Urmareste acest blog prin E-MAIL

28 februarie 2015

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti dupa ce ii faceti cadou copilului primul sau smartphone

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti dupa ce ii dati un smartphone copilului este sa va asigurati ca veti putea oricand sa aflati unde este fiul/fiica voastra, fara sa fie nevoie sa-l sunati si sa-l faceti de cacao in fata colegilor.

Presupunand ca nu i-ati facut cadou un smartphone doar ca sa se joace cand are wireless (si beneficiaza, prin urmare, de un abonament sau un prepay cu internet rezonabil) acest lucru se poate rezolva in 2 pasi foarte simpli. Primul pas este sa intrati in setarile Android/Windows Phone/iOS si sa cautati optiunile referitoare la locatia dispozitivului. Trebuie sa selectati "da" posibilitatea ca locatia telefonului sa poata fi accesata prin GPS. Pentru asta, bineinteles, asigurati-va ca GPS-ul este activ intotdeauna. Dupa ce veti face acest lucru veti putea verifica oricand in contul respectiv de pe Android/Windows Phone/iOS locul in care se afla posesorul telefonului si chiar traseele copilului dintr-o zi. Oricum, in felul acesta veti putea gasi telefonul si daca, din nefericire, aparatul va fi pierdut sau furat.

Al doilea pas important este sa instalati o aplicatie care monitorizeaza in timp real locul in care se afla aparatul telefonic. Se numeste Life360 si este creata special pentru familii, cel mai mare avantaj fiind acela ca se poate crea un grup privat si doar membrii acestui grup vor vedea pe harta detalii despre locatiile lor. Mai mult decat atat, aplicatia este GRATUITA si o puteti folosi ca sa primiti notificari automate pe e-mail, atunci cand copilul dumneavoastra pleaca sau ajunge la scoala.O alta functionalitate interesanta a acestei aplicatii este optiunea de "check-in". Sa zicem ca fiul/fiica voastra trebuie sa plece singur(a) pana la bunici. Si vreti sa stiti exact cand ajunge. Este suficient sa-i spuneti sa apese pe butonul de check-in atunci cand ajunge, iar locatia este transmisa instantaneu catre voi pe harta aplicatiei. Rapid. Sigur. Fara costuri telefonice.

Iar daca aveti remuscari etice/morale in privinta supravegherii copilului, renuntati la ele. Aceasta monitorizare o puteti face cu acordul copilului, care va fi foarte fericit sa vada ca si el, la randul lui, va poate verifica in aplicatia Life360 :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?